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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSÁ, I. P. DE. Desenvolvimento de métodos de pré-concentração para a determinação de elementos traço e especiação de cromo e arsênio em amostras agrícolas. 2021, 118 f. Tese (Doutorado em Química Analítica), Centro de Ciências Exatas e de Tecnologia, Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, 2021. Orientadora: Dra. Ana Rita de Araújo Nogueira, Embrapa Pecuária Sudeste.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSÁ, I. P.; MARTINHO, M. A. D.; NOGUEIRA, A. R. de A. Especiação de Cr(VI) em fertilizante orgânico por meio de micro-extração líquido-líquido dispersiva. In: ENCONTRO BRASILEIRO SOBRE ESPECIAÇÃO QUÍMICA, 5., 2017, Águas de Lindóia, SP. Anais... Águas de Lindóia, SP: EspeQBrasil, 2017.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSÁ, Í. P.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Especiação de Cr(VI) em fertilizantes orgânicos por meio da extração em ponto nuvem e otimização através do planejamento experimental Doehlert. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., 2018, Caldas Novas, GO; CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., Caldas Novas, GO. Anais... Caldas Novas,GO: ENQA; CIAQA, 2018. p.667.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLANDGRAFF, R. L.; MARCANO DE HIGUERA, J.; SÁ, I. P. DE; NOGUEIRA, A. R. de A. Determinação de Al, Ba, Cd, Cr, Cu, Fe, Sr e Ti em velas do tipo estrela empregando planejamento Box-Behnken. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 12., 2020, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste, 2020. p.52. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 71).

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5.Imagem marcado/desmarcadoMARCANO DE HIGUERA, J.; SÁ, I. P. DE; LANDGRAFF, R. L.; NOGUEIRA, A. R. de A. Determination of Al, Ba, Cd, Cr, Cu, Fe, Sr, and Ti in Sparkler Candles by MIP OES. Food Analytical Methods, p. 317-329, 2021.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSA, I. P. de; SILVA, C. A. da; NOGUEIRA, A. R. de A. Chemical Speciation of Arsenic and Chromium in Seafood by LC-ICP-MS. Brazilian Journal of Analytical Chemistry, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSÁ, I. P.; BANHOS, S.; ANDRADE, M. S.; NHAMUE, P. F.; NOGUEIRA, A. R. de A. Chemical speciation of hexavalent chromium in organic fertilizer by LC-ICP-MS and spectrophotometry. In: BRAZILIAN MEETING ON CHEMICAL SPECIATION, 7.; RIO SYMPOSIUM ON ATOMIC SPECTROMETRY, 16., 2023, Bento Gonçalves, RS. Abstracts... 2023.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSÁ, I. P. de; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A. Chromium speciation in organic fertilizer by cloud point extraction and optimization through experimental Doehlert design as support for legislative aspects. Microchemical Journal, v.160, part A, jan. 2021, 105618. 6 p.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. B. S. do; SÁ, I. P. de; MARCANO DE HIGUERA, J.; NOGUEIRA, A. R. de A. Feasibility of dispersive liquid-liquid microextraction for molybdenum determination in lamb meat by MIP OES. Food Analytical Methods, v.14, 2021. p.496-502.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, L. S.; SÁ, I. P.; MACHADO, R. C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SILVA, E. G. P. da; AMARAL, C. D. B. Coprecipitation magnesium(II) hydroxide as a strategy of pre-concentration for trace elemental determination by microwave-induced plasma optical emission spectrometry. Spectrochimica Acta Part B, v. 169, 105899, jul. 2020.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSÁ, I. P. de; HIGUERA, J. M.; COSTA, V. C.; COSTA, J. A. S.; SILVA, C. M. P. da; NOGUEIRA, A. R. de A. Determination of trace elements in meat and fish samples by MIP OES using solid-phase extraction. Food Analytical Methods, v. 13, p. 238-248, 2020.

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12.Imagem marcado/desmarcadoCOELHO, T. L. S.; SILVA, D. S. N.; SOUZA FILHO, L. B. DE; ROCHA, J. M.; MARCANO DE HIGUERA, J.; SÁ, I. P. DE; GAMELA, R. R.; NOGUEIRA, A. R. de A.; LOPES JÚNIOR, C. A.; VIEIRA, E. C. High enhancement of macro and micronutrients quantification in Cajuína by ICP OES using ultrasound and multivariate analysis. Food Chemistry Advances, v. 2, 2023. 8 p.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, F. L. F. da; ANDRADE NETO, D. M.; MENEZES, F. L. de; SÁ, I. P. de; MARCANO DE HIGUERA, J.; FECHINE, P. B. A; COSTA, L. S. da; NOGUEIRA, A. R. de A.; LOPES. G. S; MATOS, W. O. Non-chromatographic arsenic speciation analyses in wild shrimp (Farfantepenaeus brasiliensis) using functionalized magnetic iron-nanoparticles. Food Chemistry, v.345, 2021, 128781. 9 p.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  07/07/2021
Data da última atualização:  28/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, A. B. S. do; SÁ, I. P. de; MARCANO DE HIGUERA, J.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  ANA BEATRIZ SANTOS DA SILVA, UFSCAR; ÍVERO PITA DE SÁ, UFSCAR; JULYMAR MARCANO DE HIGUERA, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Feasibility of dispersive liquid-liquid microextraction for molybdenum determination in lamb meat by MIP OES.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food Analytical Methods, v.14, 2021.
Páginas:  p.496-502.
ISSN:  1936-976X
DOI:  https://doi.org/10.1007/s12161-020-01898-x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The dispersive liquid?liquid microextraction (DLLME) was evaluated as a strategy to improve the MIP OES sensitivity for molybdenum determination in lamb meat. Initially, the dispersive (methanol) and extracting (tetrachloromethane) solvents were selected based on a mixture design. The best results were achieved with methanol and carbon tetrachloride as dispersive and extracting solvent, respectively. The operational parameters, such as pH, volume of dispersive and extractant solvents, and complexing agent concentration (8-hydroxyquinoline) were optimized using a Box-Behnken design. The optimal conditions were established as pH 3.8, 90 uL of carbon tetrachloride, 480 uL of methanol, and 1.09 mmol L-1 of 8-hydroxyquinoline. Besides, the use of external gas module control (EGCM) was explored to minimize the matrix effects caused by the organic solvent introduction. The accuracy of the proposed method was estimated employing a certificate reference material (bovine liver, NIST 1577c) and the obtained recovery was 92%. The limit of detection was found to be 0.20 ug g-1, and the enrichment factor was 4.5. The DLLME-MIP OES was applied for six samples of lamb meat, and the results compared to ICP-MS presented no statistical difference. Therefore, the proposed method showed satisfactory accuracy and suitable sensitivity.
Palavras-Chave:  DLLME; MIP OES; Sample preparation; Trace analysis.
Thesaurus NAL:  Microextraction.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25360 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00091SIL2021.00099
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